ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
2.4.2020

НЕПОНОВЉИВА ИЗЛОЖБА „АТИНСКЕ ШКОЛЕ“ ОКУПЉА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ АКАДЕМСКЕ ПРОСТОРЕ ИЗ РАЗЛИЧИТИХ ЕПОХА

PROČITAJTE VIŠE

Изложба „Атинска школа“, која је део грчког павиљона 16. Венецијанског архитектонског бијенала, јединствен је архитектонски алманах, који по први пут прати и окупља на једном месту академске просторе из различитих историјских периода, из различитих тачака света.

Изложба и њен назив - "Атинска школа" инспирисани су  најпознатијом истоименом фреском Рафаела. Ремек-дело ренесансног уметника приказује све највће математичаре, филозофе и научнике класичне антике, окупљене заједно, који деле своје идеје и уче једни од других. Све ове фигуре живе у различито време али у Рафаелловој фресци су окупљени под једним кровом.

Архитектонски пројекат „Атинска школа“ такође има циљ да окупи на једном месту академска „достигнућа“ из различитих епоха, али не „умове“, већ простор у којем су они комуницирали са својим ученицима. Посетиоци ће први пут моћи да виде физичке моделе седамдесет различитих академских простора из различитих епоха и географских ширина, реализованих и нереализованих. Сви модели на изложби „Атинска школа“ су одштампани у једној размери - 1: 200 - и приказују само делове универзитета, који су идентификовани као отворени простори, слободна и неформална места за учење. Затворене учионице су искључене.

Тим ЕТЕМ-а је импресиониран монументалним радом, који је постављен на изложби и компанија подржава ову изложбу, како би се  што више људи могли упознати са непоновљивим научним радом. "За ЕТЕМ, ово је мисија да подржи овакве текуће и развијајуће се истраживачке пројекте, који ће, са једне стране, бити од користи стручњацима из индустријске гране, а са друге стране - занимљиви широкој публици.

„Архитекти током целе историје експериментишу са различитим просторним стратегијама за стварање "слободног  простора" и према мом мишљењу, „Атинска школа“ нам показује најбоље од њих ", рекао на је Јоаннис Хрисафис, Директор „Операција“ у ЕТЕМ-у.

Пројекат „Атинска школа“ је својеврсна  обука "слободног простора". Тренутно, изложба је проширена и обрађена за своју нову презентацију. Макете академског простора монтиране су на крају вертикалних челичних шипки, подигнуте до висине струка за лакше посматрање из свих углова и организовани су у решеци, која једнако испуњава павиљон у свим правцима. Модели су пропраћени подацима, цртежима и сликама сваке школе, који омогућавају даље поређење пројеката.

Посетиоци ће моћи да погледају изложбу „Атинска школа“ до 17. маја у музеју „Бенаки“ у Атини.

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

1.6.2020

5 ПИТАЊА ЕТЕМ-а - АНГЕЛ ЗАХАРИЕВ, A&A ARCHITECTS

Лично се надам, не желим да пророкујем, него да изразим наду, да ће за 50 година архитектура бити веома разнолика и да ћемо потпуно превазићи модернизам
Read more
7.4.2020

5 ПИТАЊА ЕТЕМ-а - МИРОН МУТИЈАБА, ZAHA HADID ARCHITECTS

Моја инспирација је одговор на изазове око пројекта.
Read more
28.11.2019

ПЕТА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФАСАДА ЕТЕМ-А ОКУПЉА СВЕТСКА ИМЕНА ИЗ АРХИТЕКТУРЕ

Архитекта Мирон Мутиjаба представио је прву зграду егзоскелета у слободном облику на свету
Read more
21.11.2019

ЕТХЕМ УКЉУЧУЈЕ HYLINE СИСТЕМЕ У СВОЈ ПОРТФОЛИO

Компанија ће бити ексклузивни представник бренда за југоисточну Европу
Read more