ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
7.7.2020

5 ПИТАЊА ЕТЕМ-а - ФИЛИП ФУШЕ, SAOTA ARCHITECTURE & DESIGN

PROČITAJTE VIŠE

Поставите се у улогу видовњака и реците нам како видите град будућности за 50 година? Каква ће тада бити архитектура?

Постоји једна занимљива изрека,  да «нико није видовњак у свом селу». Ја сам из Кејптауна, из јужног краја Јужне Африке, који је релативно мали град и са мојим тимом имамо привилегију да се можемо поставити у улогу „видовњака“ гледајући велике градове напољу,  из којих добијамо инспирацију. Нисам стручњак за урбанизам и тешко ми је предвидети шта нам технологија може донијети у будућности. Али ако треба да изнесем моју претпоставку, мислим да ће градови будућности бити различити екосистеми, који омогућују природи да функционише унутар њих. Ово ће вратити равнотежу у окружењу.

Ако може да будете запамћени само са једним Вашим пројектом – који би био?

Са следећим. Увек се стремим ка свом следећем пројекту и желим да будем бољи од последњег. Ми смо компанија у порасту, која тренутно послује у више од 60 земаља и 122 града широм света. Учимо од различитих заједница у којима радимо и покушавамо да будемо бољи у интеракцији с природом и побољшању нашег живота у тим заједницама.

Која је Ваша омиљена књига и шта тренутно читате?

Тренутно читам једну књигу Бјорк Ингелс-а «Hot to Cold“ која представља различите могућности кроз одређене пројекте да одговоримо на климатске промене.

Који је ваш омиљени филм?

«Велики Лебовски» у режији браће Коен. Ово је стари филм, који ми се веома свиђа. Од новијих филмова волим научно-фантастичне продукције, попут најновијег «Blade Runner“ .

Ко је архитекта, чији пројекти Вас највише инспиришу?

Архитекта Жак Херцог, који је један од оснивача галерије „Tate Modern“ и има много занимљивих међународних пројеката. Он показује изузетан приступ простору и како пројекат треба да се повеже са њим, што ме изузетно инспирише.

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

13.5.2021
thumb

NOVI FASADNI SISTEMI EF50 SPREMAN JE ZA SVAKI IZAZOV

EF50 takođe daje fleksibilnost i pouzdanost fasade
Опширније
24.2.2021
thumb

ELEGANTAN DODIR S NOVIM ETEMOVIM SISTEMIMA OGRADA BEZ OKVIRA

Sistemi EB46, EB49, EB50 i EB62 savršena su kombinacija funkcionalnosti i estetike
Опширније
22.12.2020
thumb

ΕΤΕΜ ДОБИО ТЕХНИЧКО ОДОБРЕЊЕ ЗА АТG

С поносом објављујемо да је ЕТЕМ добио АТG техничко одобрење за системе за отварање прозора високог перформанса Е68 и Е75
Опширније
1.6.2020
thumb

5 ПИТАЊА ЕТЕМ-а - АНГЕЛ ЗАХАРИЕВ, A&A ARCHITECTS

Лично се надам, не желим да пророкујем, него да изразим наду, да ће за 50 година архитектура бити веома разнолика и да ћемо потпуно превазићи модернизам
Опширније